Γραφείο Διασύνδεσης

Επιτυχημένη Ημέρα Ενημέρωσης: “Erasmus+ και Ευκαιρίες Κινητικότητας Νεολαίας”Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 | Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Youthmakers Hub, διοργάνωσε με επιτυχία την Ημέρα Ενημέρωσης με θέμα “Erasmus+ και Ευκαιρίες Κινητικότητας Νεολαίας” την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου όσο και μέσω διαδικτυακής σύνδεσης στο Zoom, προσελκύοντας πλήθος φοιτητών, φοιτητριών και ενδιαφερόμενων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας Time to Move, η οποία στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για τις ευκαιρίες κινητικότητας. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα της νεολαίας, όπως:

  • Ανταλλαγές Νέων: Διεθνείς δραστηριότητες που επιτρέπουν σε νέους από διαφορετικές χώρες να αναπτύξουν διαπολιτισμικές δεξιότητες και να μάθουν μέσω της άτυπης εκπαίδευσης.
  • Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: Προγράμματα εθελοντισμού και επαγγελματικής εμπειρίας που δίνουν στους νέους την ευκαιρία να συνεισφέρουν σε κοινωνικά έργα και να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες.
  • Κινητικότητα για Youth Workers: Ευκαιρίες για επαγγελματίες στον τομέα της νεολαίας να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να ανταλλάξουν γνώσεις και να αναπτύξουν νέες μεθοδολογίες για την υποστήριξη της νεολαίας.

Η εκδήλωση παρείχε πολύτιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους φοιτητές που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις σπουδές τους και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+. Αν και η κύρια συμμετοχή προήλθε από τους φοιτητές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η εκδήλωση ήταν ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο που ήθελε να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες κινητικότητας και πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό.

Τις πρυτανικές αρχές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου εκπροσώπησε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνοποίησης και Διασφάλισης Ποιότητας, Καθηγήτρια Χρύσα Σοφιανοπούλου, η οποία ενθάρρυνε τους/ις φοιτητ(ρι)ες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες κινητικότητας και να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις εθελοντισμού, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Ευχαριστούμε θερμά το Youthmakers Hub για τη συνεργασία, καθώς και την εισηγήτρια Ιωάννα Ντεμιράμι για την εξαιρετική παρουσίαση. Ανυπομονούμε για τις μελλοντικές μας συνεργασίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο